Veştile proaste din economie, un set de măsuri anticriză şi programul „Prima Casă „sunt câteva dintre subiectele economice de astăzi din blogosferă.

Din punctul de vedere al raportărilor economice, ziua de ieri nu a fost una foarte bună. Conform comunicatelor venite de la INS, cifra de afaceri şi comenzile noi din industrie par a se stabiliza în jurul unei scăderi de -20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce sectorul construcţiilor, singurul care în primul trimestru a avut un aport pozitiv la formarea PIB, scade într-un ritm de-a dreptul spectaculos, scrie Cristian Orgonaş.

Scopurile urmărite: repornirea economiei private, scăderea deficitului bugetar, eficientizarea Statului, un mediu de afaceri mai adecvat, folosirea coerentă a banului public, eliminarea pe cât posibil a economiei subterane, creşterea încrederii mediului de afaceri şi populaţiei în acţiunile guvernamentale, notează Dan Şelaru.

În spiritul cu care ne-a obişnuit până acum, Emil Boc, sigur pe sine forţat şi triumfalist, ca şi cum economia ar zbârnâi, a fost prezent la semnarea primului contract din programul „Prima casă”, observă Ion Radu Zilişteanu.

Alte titluri din blogosferă

Ce idei de politică globală şi economie are Papa (adevarul.ro/blogs/petre_munteanu)

Paradoxurile intalnirii G8 (hymerion.wordpress.ro)

trei din online (orlando.ro)

Cum şi-a dat seama Adevărul că Rodipet e o ţeapă, după ce a rupt contractul cu distribuitorul de presă (paginademedia.ro)

Nu rata astăzi, la ora 16:00, pe capital.ro, următorul BULETIN DE ŞTIRI.