Scăderea profiturilor companiilor de PR din românia, rolul jucat de cursul de schimb în economiile chiriaşilor şi problemele cu care se confruntă proprietarii pensiunilor montane sunt principalele titluri ale zilei din .ro.

Criza financiară a lovit din plin cele aproximativ 200 de companii de PR din România în 2008, care şi-au împărţit o piaţă în valoare de 25 de milioane de euro. Profiturile s-au micşorat semnificativ, chiar dacă majoritatea firmelor şi-a crescut veniturile şi numărul de angajaţi, aşa cum reiese dintr-o analiză realizată de MONEY.ro pe baza rezultatelor financiare la nivelul anului 2008, publicate online de către Ministerul Finanţelor Publice, arată money.ro.

Chiria în euro a scăzut cu până la 25% în iulie 2009 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, dar evoluţia cursului de schimb a făcut ca valoarea în lei să se reducă doar cu până la 11%, scrie realitatea.net.

Proprietarii pensiunilor de la munte spun ca daca anul trecut faceau 30% marja de profit, in primele sase luni ale acestui an au ajuns la profit zero ca urmare a injumatatirii numarului de turisti si a reducerii tarifelor la cazare cu 30-40%, informează zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Numărul şomerilor din România ar putea ajunge la 160.000, în 2010 (antena3.ro)

Ţări care trăiesc din turism (evz.ro)

Murdoch ar putea sa vanda compania care calculeaza indicii Dow Jones (dailybusiness.ro)

Indicii Bursei de la Bucuresti au deschis in crestere. SIF-urile urca cu peste 5% (hotnews.ro)

Topul companiilor auto din Romania dupa marja de profit (wall-street.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT