Previziunile sindicaliştilor referitoare la evoluţia salariilor în contextul actual, rezultatele financiare ale Hidroelectrica şi costurile bugetare pentru susţinerea unui europarlamentar sunt principalele informaţii ale momentului din domeniul .ro.

Salariile mici vor creste, de anul viitor, iar cele mari vor fi plafonate, a declarat pentru HotNews.ro Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa. Potrivit acestuia, nu poate fi pusa problema inghetarii salariului minim pe economice, insa poate fi luat in calcul ca unele salarii sa ramana la nivelul actual. In acest mod, Guvernul vrea ca pana in 2015 sa se ajunga la un raport dintre salariul mediu si salariul minim de 2 la 1, relatează hotnews.ro.

Profitul net al Hidroelectrica a crescut anul trecut cu 24%, la 65,11 milioane lei, iar cifra de afaceri cu 18,5%, fata de rezultatele obtinute de companie in 2007, spune wall-street.ro.

Un europarlamentar ne costă însă cel mai mult. Diurna: 300 de euro pe zi. Cazare: 1.000 de euro pe lună pentru închirierea unui apartament. Transport: 1.200 de euro dus-întors. Dacă facem un top al „turiştilor” de Bruxelles, la capitolul cheltuieli, pe locul întâi sunt clar europarlamentarii, realitatea.net.

Alte titluri importante din economie

Viitorul telefoanelor mobile inteligente se scrie la Galaţi (capital.ro)

O româncă face avere în Angola (evz.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.