Pierderile împrumuturilor de la BM, ultimatumul dat Ministerului Finanţelor şi scăderea numărului clienţilor Vodafone sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Din 2004, România a pierdut împrumuturi ale Băncii Mondiale de aproximativ 200 de milioane de dolari destinaţi modernizării sectorului rutier, scrie money.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, al treilea proces împotriva Ministerului Finanţelor Publice. Acesta este obligat, în termen de o zi, să plătească drepturile salariale ale angajaţilor instanţei supreme, adică aproape 1,5 milioane de lei, arată antena3.ro.

Numarul clienţilor Vodafone în România a continuat să scadă şi în trimestrul doi din acest an, până la peste 9,5 milioane utilizatori (n.r. numărul de SIM-uri active), cu 0,6% mai puţin faţă de trimestrul anterior, dar cu 5,2% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri operatorul. În ciuda unei creşteri anuale cu 10% a bazei de abonaţi, situaţia economică dificilă, dar şi deciziile de reglementare din această perioadă, potrivit oficialilor Vodafone, au cauzat o scădere de 17,3% a veniturilor din servicii, informează hotnews.ro.

Alte titluri importante din economie

Prima Casa intarzie si 2 luni: „Stiti cum e cand lucrezi cu statul” (dailybusiness.ro)

Dacia numără milioanele (evz.ro)

Bancile preiau locuinta din Prima Casa daca statul nu achita garantia (wall-street.ro)

LaborMed Pharma anunta achizitia Ozone (zf.ro)

Programul „Prima Casă” a apărut prima dată în anul 2000, în Australia (realitatea.net)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT