Revizuirea nivelului taxelor pentru jocurile de noroc, încercarea UE de a preveni o nouă criză a gazelor şi cu cât este mai mică rata pentru „Prima Casă” faţă de chirie sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Ministerul de Finanţe s-a răzgândit şi nu mai pune biruri la fel de mari pe jocurile de noroc, aşa cum a promis iniţial. Cel puţin aşa reiese din proiectul de ordonanţă de urgenţă care a fost modificat, informează realitatea.net.

Uniunea Europeană spune că a rugat Fondul Monetar Internaţional şi alte instituţii financiare internaţionale să asigure Ucrainei resursele financiare, pentru a cumpăra gaz din Rusia, în vederea evitării unei crize a gazului care poate aparea în câteva săptămâni, scrie standard.ro.

Programul “Prima Casă“ nu este un program social, dar este o oportunitate foarte bună pentru cei care îşi cumpără o locuinţă acum, a declarat pentru evz.ro Adrian Şişchin, proprietarul francizei imobiliare Remax România. În plus, rata lunară la bancă este mai mică cu aproximativ 100 de euro decât chiria plătită pentru un apartament, arată evz.ro.

Alte titluri importante din economie

E.ON îşi reduce cu 26% investiţiile în România, anunţate la începutul anului, pe fondul crizei (realitatea.net)

CFR Marfă „recomandă” câte patru zile de concediu fără plată pe lună (capital.ro)

Producătorii de medicamente susţin cu 80 mld. dolari eforturile lui Obama (standard.ro)

Băncile din Lituania ar putea recurge la majorări de capital (wall-street.ro)

Cele mai scumpe ceasuri vândute în România în acest an (capital.ro)

Nu rata mâine, la ora 8:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI al zilei.