Efectul reducerii numerice a taxelor, împrumutul de peste peste 30 miliarde lei pe care statul l-a luat de la bănci şi cum se tratează o afacere ranită de criză sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Taxele pentru eliberarea actelor de identitate, precum si cele pentru examinarea persoanelor care doresc permis de conducere auto vor fi comasate in taxe unice, dar la suma cea mai mare perceputa in prezent, in unele cazuri cresterea rezultata fiind de 4 ori mai mare comparativ cu valorile actuale. Noile taxe sunt incluse intr-o ordonanta de urgenta care nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial, dar este avizata de Ministerul Finantelor, scrie zf.ro.

Dacă se respectă calendarul convenit, acordul de împrumut între România si Uniunea Europeana va fi semnat azi, iar prima tranşă de bani ar trebui să ajungă în ţară în partea a doua a lunii iulie. Acest lucru ar putea însemna deblocarea creditării. Statul nu va mai fi interesat să ia bani de la băncile comerciale, iar acestea vor fi nevoite să-şi găsească alţi clienţi, adică firme şi oameni de rând, informează realitatea.net.

Cand afacerea ta sufera din cauza crizei, ratele si taxele te impovareaza, iar falimentul bate la usa, mai exista o solutie: restructurarea financiara. Intr-un interviu acordat Wall-Street, Marian Urzica si Bogdan Nichisoiu, parteneri la Consilium Advisors, firma autohtona de consultanta financiara, au explicat ce inseamna o restructurare in contextul turbulentelor economice si care sunt obstacolele pietei romanesti, arată wall-street.ro.

Alte titluri importante din economie

Opt firme pe un loc pentru fondurile de la buget (financiarul.ro)

Secretele caderii Lehman Brothers (standard.ro)

Fiscul cauta nod in papura multinationalelor ca sa nu le ramburseze TVA: control la preturile de transfer (zf.ro)

Banca Mondială estimează o creştere de 1,2% în 2009 pentru statele în curs de dezvoltare (realitatea.net)

Oprah, şefa ideală. Prezentatoarea le-a dăruit angajaţilor ei o croazieră pe Marea Mediterană (antena3.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.