Înmatriculările de maşini noi, problema majoră a României din perspectiva lui Traian Băsescu şi ofertele de pe piaţa imobiliară pentru „Prima Casă” sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Înmatriculările de automobile Dacia noi în Europa (UE plus Islanda, Norvegia şi Elveţia) s-au dublat în luna mai, la 25.000 de unităţi, şi au crescut cu 21,7% în primele cinci luni ale anului, la circa 90.000 de maşini, pe o piaţă în scădere abruptă, potrivit datelor prezentate marţi de ACEA, notează capital.ro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Adunarea Generală Extraordinară a Grupului I al Comitetul Economic şi Social European, că, în contextul actualei crize, o problemă majoră atât pentru România, cât şi pentru ansamblul Uniunii Europene este cea a locurilor de muncă, informează realitatea.net.

Guvernul a decis că de programul „Prima Casă” vor putea beneficia atât persoanele care cumpără locuinţe noi, cât şi vechi, a căror tranzacţionare va produce un efect limitat în economie, după ce dezvoltatorii sperau că programul va fi destinat exclusiv locuinţelor construite în ultimii ani, a căror realizare a contribuit semnificativ la creşterea economică, scrie zf.ro

Alte titluri importante din economie

„Căpşunarii” care se întorc din Spania saltă afacerile operatorilor low-cost (zf.ro)

A. Vasilescu: România nu poate evita recesiunea în acest an (tmctv.ro)

Noua versiune de software pentru iPhone OS 3.0, disponibilă în România din 17 iunie (dailybusiness.ro)

Intesa SanPaolo pre-inchiriază 9.500 mp de birouri în Braşov (wall-street.ro)

RoNewMedia 3.0 – Costi Rogozanu: Bloggingul este o stare (standard.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.