'Tot litoralul este pregătit pentru deschiderea sezonului, mai bine decât în anii precedenţi, şi sperăm să fie bine promovat de Autoritatea Naţională pentru Turism, dar mai ales de doamna preşedinte Simona Man, în aşa fel încât programul 'Litoralul pentru toţi' să aibă succesul pe care noi îl aşteptăm de la lansarea primei ediţii', apreciază vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, care este şi preşedinte al Asociaţiei Patronale Mamaia.

Programul este lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD).

"Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife maximale din ediţia septembrie – octombrie 2014, ceea ce înseamnă că aceste pachete pot avea şi preţuri inferioare acestor plafoane tarifare', se arată într-un comunicat al FPTR.

Pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie, tarifele maximale pentru un sejur (6 nopţi/persoană) ajung până la 205 lei la un hotel de o stea fără mic dejun, 235 lei la un hotel de 2 stele fără mic dejun, 265 la un hotel de 3 stele fără mic dejun, 315 lei la un hotel de 2 stele cu mic dejun, 425 de lei la un hotel 3 stele cu mic dejun, 485 lei la un hotel 4 stele cu mic dejun şi 605 lei la un hotel de 5 stele cu mic dejun.  

Ca şi la ediţia precedentă, turiştii beneficiază de opţiunea all inclusive. Tarifele maximale pentru sejururile all inclusive de 5 nopţi/persoană ajung până la 765 lei la un hotel de 3 stele şi 985 lei pentru un hotel de 5 stele.

Pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maximale pentru o vacanţă de 6 nopţi/persoană încep de la 159 lei la un hotel de o stea fără mic dejun şi ajung la 469 lei pentru un hotel de 5 stele cu mic dejun.  

Până în prezent, s-au înscris în program 16 hoteluri din staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 1.238 de locuri pe serie. Aceste locuri vor fi vândute în peste 70 de agenţii din toată ţara, ceea ce înseamnă că, la sfârşitul ediţiei de primăvară 2015, cel puţin 10.000 de turişti vor putea beneficia de vacanţe pe litoral la tarife reduse.

AGERPRES