Criza din în ce în ce mai severă din Iaşi, noul val de falimente din Cluj şi situaţia cu care se confruntă Tribunalul Prahova reprezintă principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

IAŞI: Din cauza bugetului auster, comitetul director al Spitalului „Cuza Vodă” din Iaşi a luat hotărârea de a reduce activitatea pentru august. În această perioadă, în unitate se pot interna numai urgenţele şi gravidele, arată evenimentul.ro.

CLUJ: 6.500 de societăţi au tras obloanele în primul semestru prin suspendarea activităţii sau intrare în incapacitate de plată. Cele mai afectate sunt construcţiile, imobiliarele şi publicitatea, scrie ziuadecj.ro.

PRAHOVA: sumele pe care Tribunalul le avea de achitat catre Posta, pentru trimiterea citatiilor, acestea nu ar fi fost preluate de catre Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, acesta din urma achitand cheltuielile aferente expedierii abia din luna iulie. Iar pana atunci, Tribunalul acumulase vreo 12 miliarde de lei vechi datorie, scrie ziarulprahova.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

TIMIŞ: Şomajul în Timiş se apropie de patru la sută  (renasterea.ro)

CRAIOVA: Doar şase „Prime case“ (gds.ro)

BRAŞOV: Angajatul din Braşov, evaluat la 50.000 de euro pe an (bzb.ro)

SIBIU: Sibiul ar putea schimba tristul record al podurilor (sibiustandard.ro)

Nu rata astazi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.