Schimbarea la faţă a binecunoscutului hotel clujean Continental, care va fi transformat într-un centru comercial, surprizele neplăcute de care au avut parte mai mulţi ieşeni mutaţi în apartamente noi şi investiţia de 5,8 milioane de euro într-un incubator de afaceri la Craiova sunt cele mai inportante informaţii economice pe site-urile locale şi regionale.

CLUJ: Proprietarii fostului hotelui Continental au desemnat societatea care se va ocupa de managementul proiectului de renovare a imobilului monument istoric, PM & PertMaster Cluj-Napoca. Aceştia susţin că lucrările încep în vară, adică la 4 ani de la tranzacţia prin care Ardeleana a devenit proprietar al clădirii de la Km. 0 al Clujului, informează ziuadecj.ro.

IAŞI: Problemele cu care se confruntă ieşenii, mutaţi în apartamentele scumpe din ansamblurile imobiliare, sunt dintre cele mai diverse atât la capitolul instalaţii sanitare, cât şi în ceea ce priveşte partea de electricitate, izolaţia interioară şi exterioară sau locurile de parcare, scrie ziaruldeiasi.ro.

CRAIOVA: Parcul Industrial „creşte“ cu 5,8 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene nerambursabile şi o contribuţie de 10% a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj şi sunt destinaţi reabilitării unor clădiri administrative şi hale industriale, amenajării unor parcări şi drumuri şi construirii unui imobil ce va adăposti un incubator de afaceri, relatează gds.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

CONSTANȚA: Creşte numărul navelor şi echipajelor abandonate de armatori (cugetliber.ro)

GALAȚI: Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi rămân la acelaşi nivel (viata-libera.ro)

TIMIŞOARA: Au oprit lucrările de curăţare a canalului Bega (agenda.ro)

IAŞI: Moldova, în ghearele recesiunii (evenimentul.ro)

Nu rata astazi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.