Disputele financiare şi juridice dintre SSIF Broker Cluj şi angajaţi, restructurarea companiei Construcţii Aeronautice Ghimbav şi situaţia economică dramatică a Portului Constanţa sunt principalele ştiri economice ale orei de site-urile regionale.

CLUJ: SSIF Broker Cluj cere în instanţă foştilor angajaţi, majoritatea implicaţi în fraudele descoperite la începutul anului în cadrul companiei, daune şi creanţe în valoare de 5,88 de milioane de lei (1,4 milioane de euro). Cea mai mare sumă cerută unui angajat în instanţă de către Broker Cluj este de 840.600 de lei. De asemenea, compania cere despăgubiri de 779.860 de lei fostei directoare de la sucursala Deva, Adriana Constantin, pentru prejudiciile create, scrie monitorulcj.ro.

BRAŞOV: O restructurare de personal care face cât o lichidare: la Construcţii Aeronautice Ghimbav, vor mai rămâne circa 30 dintre cei 140 de angajaţi. Singurul producător român de avioane uşoare şi planoare se va transforma astfel în „service” pentru aparatele din doatarea Aeroclubului României, relatează mytex.ro

CONSTANŢA: Portul Constanţa este vulnerabil la turbulenţele de pe piaţa naţională şi internaţională a metalului şi materiilor prime pentru siderurgie. În vremurile de normalitate, ponderea minereurilor de fier şi a fierului vechi în structura traficului de mărfuri ajungea la 21%, iar cea a produselor metalice, la 4%. Cu alte cuvinte, în proporţie de circa 25%, el depindea de industria metalurgică şi siderurgică, dar în primul rând de Mittal Steel Galaţi. În prezent, tocmai acest sector este cel mai bolnav, dezvăluie cugetliber.ro.

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

IAŞI: E din ce în ce mai greu – Nu prea se mai plătesc lefurile (evenimentul.ro)

DOLJ: Compania de Apă ciuruieşte Craiova (gds.ro)

ARAD: Valul disponibilizărilor se domoleşte (observator.info)

BACĂU: 1.000 de someri la RAFO (desteptarea.ro)

CĂLĂRAŞI: Halal condiţii: Călărăşenii nu cumpăra ANL-urile (observatorcl.info)

TULCEA: Turismul în deltă – între foişoare de lux şi lipsa apei potabile (ziaruldelta.ro)

Nu rata astăzi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE  ŞTIRI economice online al zilei.