CITEŞTE ŞI

Timp liber

Capital vă recomandă 10 cupaje românești care merită gustate. Vinuri românești apreciate în lume de cunoscători

Autor: |

Sunt vinuri excelente, pe care le găsim mai rar în magazine. Sunt create pe meleagurile noastre şi lăudate în lume.

Multe dintre vinurile pe care le găsiţi mai nou pe rafturile magazinelor sunt, de fapt, nişte cupaje. Ele sunt produsul unor combinaţii de vinuri provenite din butoaie sau bazine diferite, din soiuri diferite ale aceleiaşi podgorii, din vinuri tinere şi vinuri maturate în butoaie de stejar sau pur şi simplu vinuri de acelaşi soi, dar din ani diferiţi. Regula de bază a cupajării este aceea că vinul obţinut în final trebuie să fie mai bun decât simpla sumă a părţilor componente. Cupajarea este un procedeu extrem de subtil, realizat de oenologi cu experienţă. Ea presupune nu doar echilibrarea unor arome, ci şi a nivelurilor de aciditate şi tanin pe care le percepi în gustul finit al vinului. Este rezultatul unor căutări bazate pe o experienţă îndelungată şi expresia talentului şi inspiraţiei unor creatori. Acest procedeu extrem de uzitat în zilele noastre a stat la originea unor vinuri româneşti cu care ne putem mândri peste tot în lume, vinuri care poartă în ele aromele spe­cifice acestor meleaguri, fie că vorbim despre dealurile Olteniei, despre Banat, Segarcea sau Dealul Mare. Iată-le pe doar zece dintre ele:

Cuvee Amaury – un cupaj de Dealu Mare făcut din Sauvignon blanc şi Riesling, cu miros de flori de tei şi iarbă proaspăt cosită şi gust de vanilie şi citrice. Maturat timp de 5 luni în butoaie de stejar, are un potenţial excelent de învechire.

Golem rosu – un cupaj clasic de Fetească neagră, Cabernet şi Merlot, cu care Crama Basilescu şi-a făcut loc pe panoplia românească de vinuri bune. Are un gust impetuos, foarte fructat, cu arome perceptibile de coacăze, cafea dulce şi fructe confiate.

Pagina 1 din 3
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

DCNews

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Unica

Adevarul

Click

Agrointeligenta

DZ

Animal Zoo

EVZ Monden

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

FACEBOOK
evz.ro
loading...