SE INTAMPLA ACUM!

Timp liber

10 băuturi cu gust de iarnă

Autor: capital.ro | vineri, 22 ianuarie 2016 | 0 Comentarii

Pentru serile petrecute acasă în această iarnă, iată câteva licori cu arome hibernale, menite să mai încălzească un pic atmosfera.

Iarna ne vizitează din nou cu ninsori şi cu frig şi vom căuta tot mai des motive să zăbovim seara acasă, la căldură, alături de cei dragi. Reţeta perfectă pentru o seară petrecută acasă, departe de aglomeraţia şi fumul din baruri, este o băutură care să rimeze cu vremea de afară şi pe care să o închinaţi alături de cei dragi.

Un vin roşu este oricând binevenit, însă dacă doriţi să încercaţi nişte esenţe ceva mai tari, v-aş recomanda să încercaţi câteva romuri şi lichioruri cu arome de sezon:

Gold Strike - Este un lichior de scorţişoară, cu foiţe de aur comestibile, produs de celebrul producător de lichioruri olandez Lucas Bols. Această băutură poate fi consumată în cocktailuri sau simplă, în shoturi, după ce a fost ţinută câteva ore bune la congelator

Pisa - Un lichior de fistic, alune şi migdale, tipic pentru regiunea Toscana, care l-a inspirat pe creatorul său. Ideal pentru cocktailuri, este suficient de aromat pentru a fi savurat şi simplu, puţin răcit înainte.

Drambuie – Un lichior scoţian preparat din whisky, miere, ierburi şi condimente. Aroma dominantă pe care o percepi imediat este clar cea de miere. S-a comercializat prima dată în 1910, în Edinburg, unde s-au vândut în primul an doar 24 de sticle, conform atestărilor. Șase ani mai târziu însă, Drambuie a devenit primul lichior acceptat în colecţia de băuturi a Casei Lorzilor.

Gosling - Unul dintre cele mai apreciate romuri negre din lume, originar din Insulele Bermude, a castigat chiar anul trecut medialia de aur la prestigioasa competitie The Rum Masters. Este un rom negru foarte placut, spicy, de care te poti bucura de-a dreptul, cu un strop de apa, sau cu ginger beer intr-un delicios Dark&Stormy.

Stroh 80 - Diluat în apă fierbinte sau în ceai este băutura perfectă pentru zilele geroase. Originar din Austria este o băutura extrem de populară in after ski barurile şi cafenelele din staţiunile montante. Secretul este să adaugi trei părţi de apă la o parte de lichior şi să adaugi, după gust miere sau lămâie.  Poate fi băut şi rece în shoturi. Însă cu măsură pentru că este destul de tare.

Licor 43 - Un lichior spaniol cu arome puternice de lămâie, flori de portocal şi vanilie, produs din 43 de ingrediente distincte. Reţeta sa pare să dateze din timpul Imperiului Roman. Este foarte popular în staţiunile de vacanţă din Spania unde este băut simplu, cu gheaţă şi apa tonică sau în variate reţete de cocktailuri răcoritoare.

Dom Benedictine – Legenda spune că acest lichior din ierburi a fost inventat de călugării benedictini din abaţia Fecamp din Normandia. Însă mult mai plauzibilă este varianta susţinută şi de producători, aceea că lichiorul a fost inventat în secolul 19 de Alexandru cel mare, un negustor de vinuri din Fecamp. Are o aromă foarte subtilă de lavandă, cu note persistente de miere în gust. 

Winter Jack - O băutură de sezon pe care merită să o încercaţi. Este vorba despre un punch făcut cu Jack Daniel's şi suc de mere, nu foarte alcoolizat (15%) şi nici prea dulce, cu note persistente de scorţişoară şi cuişoare. Este un fel de suc de mere pentru adulţi, care trebuie neapărat băut fierbinte. 

Jim Beam Honey – Este probabil cel mai cunoscut bourbon din lume şi, cu siguranţă, unul dintre cele mai bine vândute. A fost creat pe la jumătatea secolului 19 de un emigrant german, care şi-a schimbat numele din Boehm în Beam. Această ediţie a fost creată specială pentru acest sezon. Poate fi băută simplă, dacă îţi place dulceaţa uşoară din post gust, sau într-un hot toddy, cum îl beau americanii (amestecat cu puţină apă fierbinte, lămăie şi un băţ sau două de scorţişoară)

Tuică Zetea - Zetea este o afacere de familie, care şi-a brevetat şi propria metodă de distilare a ţuicii şi palincii încă din anii '90. Sunt băuturi naturale 100%, fără adaosuri, şi învechite în butoaie. Zetea de Transilvania a primit medalia de aur în 2001 la Concursul Mondial de la Bruxelles. 

Autor: DRAGOȘ VĂRȘĂNDAN

Vinuri bune şi băuturi fine, sfaturi utile şi reţete de cocktailuri puteţi găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutaţi-ne şi pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.

Acest articol a fost publicat în al patrulea număr al revistei Capital, din 25-31 ianuarie 2016

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Capital - Google+
Transforma in PDF
Printeaza

EVZ

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Unica

Adevarul

Click

DZ

Animal Zoo

EVZ Monden

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.