Preţurile fără taxe la carburanţi percepute de companiile petroliere de la noi, modul în care femeile şi bărbaţii administrează banii şi datoriile centralei nucleare de la Cernavodă sunt principalele titluri ale dimineţii din .ro.

Preţurile fără taxe la carburanţi percepute de companiile petroliere de la noi sunt mai mari decât cele care se practică în Germania, Austria, Franţa, Suedia sau chiar Marea Britanie. Benzina este ieftină la pompă doar pentru că România percepe cele mai mici taxe din Uniunea Europeană. Astfel, pentru ca noi să nu resimţim şocul, pierderile statului „compensează” profitul petroliştilor, scrie capital.ro.

Tendinţa de economisire a bărbaţilor ar fi soluţia pe termen mediu şi lung pentru ca economia românească să găsească finanţare pentru necesarul de investiţii. Însă cheia ieşirii din recesiune este consumul, iar şansa o reprezintă comportamentul financiar al femeilor, arată standard.money.ro

Reorganizarea energetică gândită de Adriean Videanu, ministrul Economiei, va lăsa Nuclearelectrica fără principalul său activ, reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă. În schimb, compania va rămâne în continuare bună de plată pentru creditul de 860 de milioane de euro luat pentru reactorul 2, dar nu va mai avea din ce să returneze aceşti bani, notează jurnalul.ro.

Alte titluri importante din economie

România se laudă cu două noi minuni ale infrastructurii (gandul.info)

Lefuri duble pentru medicii rezidenţi (adevarul.ro)

Dosar X de 4 milioane euro in Pasajul Obor  (romanialibera.ro)

Topul primelor zece banci la jumatatea anului (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!