Descentralizarea României, revenirea economiei şi românii care coordoneză afacerile Google din ţara noastră sunt principalele titluri ale dimineţii din .ro.

Cum va arăta România descentralizată dupa 1 ianuarie 2010, când primăriile şi consiliile locale vor decide direct soarta şcolilor, a spitalelor sau a activităţii poliţiei? România liberă a adresat această întrebare mai multor specialişti in politici publice. În teorie, analiştii consideră descentralizarea un pas înainte pentru societatea românească. Practic însă, ei trag un semnal de alarmă: interesele de culise ale unor lideri politici, locali şi de la centru, influenţează conţinutul unor prevederi legale care vor reglementa sistemul, scrie romanialibera.ro.

Cea mai neagră perioadă a economiei româneşti de după 2000 este pe cale să se termine – declinul economic este aşteptat să se încheie odată cu acest trimestru, spun analiştii Merrill Lynch, scrie standard.money.ro.

O echipă de aproximativ zece oameni, din care cel puţin patru sunt români, coordonează, din Irlanda, afacerile Google din România pe segmentul publicităţii online, conform datelor publicate de angajaţii companiei pe un blog în limba română, lansat recent şi dedicat clienţilor sistemului de advertising contextual Adwords, arată zf.ro.

Alte titluri importante din economie

Creşteri salariale pentru grefieri, abia în 2015 (evz.ro)

Cum face CFR bani: vopseşte o gară şi-o face pensiune (gandul.info)

Turismul revine la nivelul lui 2005 (jurnalul.ro)

Soluţii salvatoare pentru afaceri pe timp de criză  (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!