O agentie desfiinţată, pusă să cheltuiască 4,7 milioane de euro, statul care plusează cu un miliard de euro la datoria externă şi secretele companiilor care şi-au majorat profiturile în 2009 sunt principalele titluri ale dimineţii din .ro.

Chiar a doua zi după ce Guvernul a anunţat cu mare pompă desfiinţarea mai multor agenţii din stufosul aparat de stat cu scopul economisirii banului public pe timp de criză, una dintre agenţiile ce urmează să dispară se grăbeşte să cheltuiască 4,7 milioane de euro, scrie romanialibera.ro.

Guvernul a anunţat deja o emisiune de eurobonduri în valoare de 500 milioane de euro, dar ea s-ar putea tripla, pentru că statul a scăpat de sub control bugetul, notează standard.money.ro.

După prima jumătate a lui 2008, italienii de la Pirelli raportau pierderi de peste 36 de milioane de euro. La sfârşitul primului semestru al acestui an, semnul minus din dreptul rezultatelor financiare a dispărut, reuşindu-se să se obţină un profit net de şase milioane de euro. Asta, în ciuda unei scăderi de 10% a vânzărilor, arată capital.ro.

Alte titluri importante din economie

Verdict: cheltuieli ilegale Finanţele o pun la zid pe Udrea (jurnalul.ro)

Pe ce se mai duc banii publici: firmele de pază angajează moşi (adevarul.ro)

Neregulile de la Drumuri s-au prescris. Toată lumea scapă (gandul.info)

Mediul de afaceri nu mai crede in masurile anticriza (financiarul.com)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!