Indienii care au facut la Galaţi profit de 678 milioane de euro, dar la greu inchid, România, aflată în pragul falimentului şi fraţii Micula, aflaţi pe lista executaţilor silit pentru 25,9 milioane de euro sunt principalele titluri ale dimineţii din .ro.

Indienii de la ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare exportator al României, au facut profituri cumulate de 884 mil. dolari (678 mil. euro) la Galaţi de când au preluat compania, dar în ultimul an au închis circa jumătate din capacităţile de producţie ale combinatului şi au renunţat prin programe de plecări voluntare la circa 3.000 de angajaţi, scrie zf.ro.

România este în pragul falimentului. Pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, delegaţia Fondului Monetar Internaţional a fost de acord să finanţeze cheltuielile Guvernului. Acum trei luni, politicienii ne amăgeau că împrumutul va fi o „centură de siguranţă” pentru susţinerea leului şi pentru investiţii. Minciuna a ieşit la lumină: cele 1,75 miliarde de euro, tranşa a doua, vor finanţa plata pensiilor şi a salariilor, arată jurnalul.ro.

Patru dintre firmele fraţilor Micula au acumulat datorii la bugetul de stat şi restanţe la contribuţiile sociale de peste 108 mil. lei (25,9 mil. euro), iar sumele sunt în executare silită, arată, la data de 30 iulie, lista marilor datornici, publicată de Ministerul Finanţelor, informează standard.money.ro.

Alte titluri importante din economie

Parlamentul, afacere de familie: peste 50 de cupluri se afla pe statele de plata ale celor doua camere(romanialibera.ro)

In ultimele luni, putini au castigat 50% pe Bursa (financiarul.com)

Calitatea în construcţii: Un cutremur va arăta adevărul (capital.ro)

Ministrul Muncii şi-a relaxat măsurile anticriză în vacanţă la Tokyo. Geoană l-a sunat şi l-a chemat acasă (gandul.info)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!