Reţinerea lui Necolaiciuc şi oamenii cărora această reţinere ar putea să le creeze probleme, ratele „Primei Case” şi noua bancă de pe piaţa românească sunt principalele subiecte ale dimineţii în .ro.

Cristian Burci, unul dintre apropiaţii lui Miron Mitrea, este acuzat că ar fi primit locomotive şi vagoane de la CFR la preţuri simbolice şi contracte de prestări servicii la preţuri astronomice, cum ar fi cel de erbicidare al căii ferate încheiat pe zece ani pentru suma incredibilă de 600 miliarde de lei vechi. Un alt om de afaceri care a beneficiat de mâna largă a lui Necolaiciuc a fost patronul echipei de fotbal Unirea Urziceni, Dumitru Bucşaru, care a primit lucrări de construcţie, facturate cu preţuri uriaşe, la bazele de agrement ale CFR, scrie romanialibera.ro.

Guvernul şi-a pregătit terenul pentru a scăpa anumite persoane de obligaţia de a-şi plăti în termen creditul din programul „Prima casă”. Teoretic, dacă un beneficiar al programului guvernamental nu îşi plăteşte ratele timp de trei luni consecutiv, Fiscul îi transmite somaţia de plată, după care îi pune poprire pe conturile bancare şi îl execută silit. Însă regula nu se va aplica pentru toată lumea, arată evz.ro.

Luna viitoare îşi va deschide porţile o nouă instituţie de credit cu capital integral autohton. Consiliul de Administraţie al BNR pregăteşte autorizarea celei de-a 44-a instituţii bancare. Deocamdată, numele acesteia nu este făcut public, informează adevarul.ro.

Alte titluri importante din economie

Cazinourile: fabricile de bani murdari (jurnalul.ro)

Manda: Creşterea salariilor la stat este aberantă (zf.ro)

Cifra secretă a lui Boc arată dezastrul economic: minus 6,5% (gandul.info)

De ce litoralul românesc este mai scump decât cel bulgar sau grec (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!