Conform statisticii, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, lucrările de reparaţii capitale au consemnat scăderi cu 2%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în intervalul de referinţă, ca serie brută, cu 14,8%, iar pe elemente de structură s-au înregistrat majorări la lucrările de construcţii noi (+20,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,3%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri în cazul clădirilor nerezidenţiale (+31,2%), clădirilor rezidenţiale (+12,3%) şi construcţiilor inginereşti (+6,3%).

În primele două luni ale anului în curs, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri, astfel: lucrările de construcţii noi – cu 20,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente – cu 11,2% şi lucrările de reparaţii capitale cu 3,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale cu 31,9%, respectiv cu 13,8%. Construcţiile inginereşti au scăzut – cu 1,3%. Potrivit sursei citate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în februarie 2015, comparativ cu februarie 2014, ca serie brută, cu 24,3%, tendinţă evidenţiată de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+44,5%) şi la lucrările de construcţii noi (+27,1%). Pe de altă parte, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 23,4%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri, după cum urmează: construcţiile inginereşti – cu 33,7%, clădirile nerezidenţiale – cu 20,9% şi la clădirile rezidenţiale – cu 6%.

Tot în februarie, volumul lucrărilor în construcţii a crescut cu 5,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în principal datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+11,8%) şi lucrărilor de construcţii noi (+7,%). Lucrările de reparaţii capitale s-au diminuat cu 26,7%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la construcţiile inginereşti, cu 11,5% şi la clădirile nerezidenţiale, cu 2%. La polul opus, clădirile rezidenţiale au înregistrat o scădere de 14,1%.

Datele INS arată, totodată, că în februarie 2015 comparativ cu februarie anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 19,7%, iar pe elemente de structură lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au consemnat majorări de câte 24,8%. Pe de altă parte, lucrările de reparaţii capital au scăzut cu 19,5%.

Pe obiecte de construcţii au crescut lucrările la clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti, cu 38,1%, respectiv cu 20,2%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 9,2%. În schimb, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 17,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi (+24,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 38,7%, respectiv cu 6,7%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 8,2%.